Megan Rapinoe primește un omagiu emoționant în ultimul său meci de acasă înainte de retragere

Getting your Trinity Audio player ready...

Starul fotbalului feminin, Megan Rapinoe, a fost sărbătorită în stil grandios în ultimul său meci de acasă în sezonul regulat pentru echipa OL Reign, înainte de a se retrage. Rapinoe, care a câștigat de două ori Cupa Mondială, a petrecut toată cariera sa de 11 sezoane în National Women’s Soccer League (NWSL) cu clubul din Seattle.

Un număr record de 34.130 de spectatori au asistat la meciul fără goluri de vineri împotriva echipei Washington Spirit. „Aici m-am simțit mereu ca acasă. A fost întotdeauna locul cel mai sigur”, a declarat Rapinoe, în vârstă de 38 de ani. „Acesta a fost întotdeauna locul unde am putut fi eu însămi.”

În onoarea ei, coechipierele lui Rapinoe au purtat tricouri de încălzire cu numărul 15. De asemenea, un videoclip omagial cu icone sportive, inclusiv legenda tenisului, Billie Jean King, și marele jucător de baseball din Seattle, Ken Griffey Jr, a fost prezentat la stadionul Lumen Field.

„Sunt puțin fără cuvinte”, a adăugat campioana olimpică și câștigătoarea Balonului de Aur din 2019, care a anunțat mai devreme în acest an că se va retrage la sfârșitul sezonului NWSL. „Să pot juca aici toată cariera mea, într-un singur oraș – este cu adevărat special să am această ocazie.”

La finalul meciului, jucătoarele ambelor echipe au îmbrățișat-o pe Rapinoe în timp ce aceasta părăsea terenul, sub aplauzele entuziaste ale mulțimii, printre care se afla și partenera ei, Sue Bird, medaliată cu aur olimpic la baschet de cinci ori.

„A fost o călătorie incredibilă”, a spus Rapinoe. „Mulțumesc – tuturor.”

Echipa OL Reign, antrenată de englezoaica Laura Harvey, rămâne în cursa pentru play-off-uri și va juca împotriva echipei Chicago Red Stars în ultimul lor meci din sezonul regulat pe 15 octombrie.

Cariera internațională a lui Rapinoe s-a încheiat cu victoria din luna trecută împotriva Africii de Sud.