Nașterea Domnului – vestită de Corul de Copii Radio

Nașterea Domnului a fost vestită de artiștii Corului de Copii al Radiodifuziunii Române, într-o suită de concerte de colinde și muzică alternativă susținute în Capitală, sub bagheta dirijorului Voicu Popescu, corul fiind acompaniat de pianista Magdalena Faur.

Astfel, luna decembrie a debutat cu concertul de deschidere a Târgului de Crăciun, în Piața Constituției, organizat de Primăria Generală a Capitalei.

A urmat concertul tradițional de colinde de la Sala Radio, care a coincis și cu Ziua Internațională a Cântului Coral.

"Concertul de la Sala Radio a coincis cu sărbătoarea cântului coral pe întreg mapamondul și a fost un concert deosebit și din punctul acesta de vedere. De aceea am avut două corale invitate — 'Cantus Domini' și Canticum, două formații dirijate de tineri, care au stat alături de noi și împreună cu care la final am adus vestea Nașterii Domnului — 'O ce veste minunată!'. Școala Genesis ne-a invitat să facem o pledoarie pro muzica într-un scurt recital pe care l-am dat la Grand Hotel Phoenicia în data de 11 decembrie, iar în 14 decembrie Muzeul Enescu a găzduit o seară frumoasă muzicală, cu un grup din corul de copii Radio și un alt grup de cor academic cu membri ai formației Corului Filarmonicii George Enescu", a precizat prof. Voicu Popescu.