Naţionala României joacă meciul decisiv cu Slovacia pentru calificarea în optimi la Euro 2024

Getting your Trinity Audio player ready...

Naţionala României se pregăteşte să joace miercuri meciul decisiv pentru calificarea în optimile de finală ale Euro 2024, împotriva Slovaciei. Partida din grupa E va începe la ora 19.00 și va avea loc pe stadionul din Frankfurt. Meciul va fi transmis în direct de Pro TV.

România a avut un parcurs mixt până acum în grupa E, obținând o victorie impresionantă cu 3-0 împotriva Ucrainei, dar pierzând cu 0-2 în fața Belgiei. Slovacia, pe de altă parte, a învins Belgia cu 1-0, dar a fost învinsă de Ucraina cu 1-2. Aceste rezultate fac ca meciul de miercuri să fie crucial pentru ambele echipe.

Echipa Slovaciei este condusă de Francesco Calzona, un antrenor italian de 55 de ani, care a preluat naționala în august 2022. Anterior, Calzona a activat ca antrenor secund la echipe precum Perugia, Alessandria, Sorrento, Empoli, Cagliari și Napoli. În acest sezon, el a pregătit, în paralel, și echipa Napoli în Serie A.

România și Slovacia s-au întâlnit de 11 ori până acum, bilanțul fiind favorabil tricolorilor, cu 5 victorii și 5 remize. Singura înfrângere a României în fața Slovaciei a fost un meci amical disputat la Bratislava în 1942, încheiat cu scorul de 0-1.

Printre cei mai importanți jucători ai echipei Slovaciei se numără Milan Škriniar (PSG), Stanislav Lobotka (Napoli), David Hancko (Feyenoord), Ondrej Duda (Verona) și Martin Dúbravka (Newcastle).

Partida va fi arbitrată de germanul Daniel Siebert, care va fi asistat de Jan Seidel și Rafael Foltyn. Rezervă va fi Felix Zwayer. În Camera VAR se vor afla germanii Bastian Dankert și Christian Dingert, împreună cu italianul Massimiliano Irrati.

Lotul României

Selecționerul Edi Iordănescu a convocat pentru Euro 2024 următorii 26 de jucători:

Portari:
– Florin Niță (Gaziantep, Turcia, 21/0)
– Horațiu Moldovan (Atletico Madrid, Spania, 11/0)
– Ștefan Târnovanu (FCSB, 1/0)

Fundași:
– Andrei Rațiu (Rayo Vallecano, Spania, 17/1)
– Vasile Mogoș (CFR Cluj, 7/0)
– Radu Drăgușin (Tottenham, Anglia, 17/0)
– Bogdan Racovițan (Rakow, Polonia, 2/0)
– Adrian Rus (Pafos, Cipru, 20/1)
– Ionuț Nedelcearu (Palermo, Italia, 27/2)
– Andrei Burcă (Al-Okhdood, Arabia Saudită, 27/1)
– Nicușor Bancu (Universitatea Craiova, 35/2)

Mijlocași:
– Deian Sorescu (Gaziantep, Turcia, 17/0)
– Marius Marin (Pisa, Italia, 18/0)
– Alexandru Cicâldău (Konyaspor, Turcia, 37/4)
– Răzvan Marin (Empoli, Italia, 55/3)
– Nicolae Stanciu (Damac, Arabia Saudită, 70/14)
– Adrian Șut (FCSB, 2/0)
– Darius Olaru (FCSB, 18/0)
– Dennis Man (Parma, Italia, 24/7)
– Valentin Mihăilă (Parma, Italia, 21/4)
– Ianis Hagi (Deportivo Alaves, Spania, 35/5)
– Florinel Coman (FCSB, 15/1)

Atacanți:
– Denis Drăguș (Gaziantep, Turcia, 11/2)
– George Pușcaș (Bari, Italia, 42/11)
– Denis Alibec (Muaither, Qatar, 37/5)
– Daniel Bîrligea (CFR Cluj, 2/0)

Suporterii români pot urmări toate meciurile turneului final Euro 2024 în direct, în Parcul Titan, pe Insula Euro. În fiecare seară, un DJ va întreține atmosfera, iar miercuri, pe 26 iunie, la ora 21:00, va concerta Ruby.

România își joacă șansa la calificare în optimi într-un meci ce promite spectacol și emoție. Toți ochii sunt ațintiți pe Frankfurt, unde tricolorii vor încerca să obțină victoria decisivă.