Carmina Burana, spectacol eveniment la Ploieşti

Spectacolul eveniment „Carmina Burana”, cantată scenică de Carl Orff, va avea loc, în data de 11 martie, la Ploieşti, fiind pentru prima dată în ultimii 15 ani când acest concert este interpretat în acest oraş.

Directorul Filarmonicii „Paul Constantinescu” din Ploieşti, Vlad Mateescu, a declarat, marţi, că acesta este unul dintre cele mai importante concerte din cadrul Stagiunii aniversare 65 şi va avea loc duminică, de la ora 19,00, la Casa de Cultură a Sindicatelor Ploieşti.

Această operă de artă ‘Carmina Burana’, de Carl Orff, va fi pusă în scenă pe data de 11 martie într-o distribuţie extraordinară. Alături de noi vom avea Corul academic al Filarmonicii Oltenia, întregul concert va fi dirijat de marele maestru Tiberiu Soare. De asemenea, este un concert care pe scena oraşului Ploieşti nu a mai fost interpretat de mai bine de 15 ani. (…) ‘Carmina Burana’ este numele unui manuscris care conţine 254 de poezii şi texte dramatice din secolele XI, XII şi XII. Manuscrisul a fost găsit în 1803 în mănăstirea Benediktbeuern în Bavaria şi se află în prezent în biblioteca naţională bavareză în Munchen„, a spus Vlad Mateescu.

Potrivit acestuia, solişti vor fi Ramona Păun – soprană, Ştefan Ignat şi Cezar Ouatu – contratenor, în program intrând şi corul de copii al Colegiului de Artă „Carmen Sylva” din Ploieşti