Orchestra de Cameră Radio pentru prima oară la Chișinău

Luni, 21 martie (18.00), Orchestra de Cameră Radio se va afla pentru prima oară în istoria ansamblului în turneu la Chișinău pentru a prezenta la Sala cu Orgă un eveniment de gală: concertul dedicat aniversării de 65 de ani împliniți de Yuri Botnari, dirijor principal și director artistic al Orchestrei Filarmonice din Barcelona și dirijor al Orchestrei Filarmonice din Moscova.

La pupitrul dirijoral se va afla chiar Yuri Botnari, care va propune publicului un program pe măsura evenimentului: celebrul Concertul nr. 5 pentru pian si orchestrăsupranumitImperialul șiSimfonia a II-a de Beethoven, alături de o partitură ce poartă semnătura compozitorului contemporan Vladimir Beleaev: Ascensius. Organizat de Fundația Royal Music Society în colaborare cu Radio România, evenimentul îl va aduce în fața publicului și pe pianistul de talie internațională Sergey KUZNETSOV, laureat al unor competiții prestigioase: China International Piano Competition (Beijing, 2004), Hilton Head International Piano Competition (SUA, 2003), Caltanissetta International Competition (Italia, 1999), International Piano Competition – Houston (SUA, 2005).

Biletele pentru Sala Radio sunt disponibile pe www.eventim.ro, în magazinele Germanos, Orange, Vodafone, Domo, Carrefour, librăriile Cărtureşti, Humanitas, în benzinăriile OMV şi la casa de bilete a Sălii Radio.