Orchestra Română de Tineret la Varna Summer Fest

Orchestra Română de Tineret condusă de Cristian Mandeal îşi deschide astăzi, 4 iulie 2016, seria turneelor internaţionale din această vară cu un concert pe care îl va susţine în cadrul Festivalului de Vară de la Varna, de la ora 19:00, la Centrul Festivalurilor și Congreselor din oraşul bulgar. Varna Summer Fest este cel mai vechi festival muzical din ţara vecină şi unul dintre evenimentele cu cea mai lungă tradiţie din Europa, dintre cele dedicate muzicii clasice.
Solistul Orchestrei Române de Tineret va fi tânărul violoncelist Ştefan Cazacu.

El va interpreta Variațiuni op. 33 pe o temă rococo de Piotr Ilici Ceaikovski iar programul va mai cuprinde Simfonia nr.1 op.25 în Re major "Clasica" de Serghei Prokofiev şi Simfonia a IV-a op. 90 în La major "Italiana" de Felix Mendelssohn. Concertul susţinut de Orchestra Română de Tineret poate fi urmărit în direct la Radio România Muzical, atât on-air, cât şi pe site-ul postului nostru.

Programul va fi reluat la Bucureşti, pe scena Ateneului Român, în seara de 13 iulie, de la ora 19:00, în deschiderea Festivalului Vara magică.