Sir Antonio Pappano a încântat publicul Londonez cu ‘Messa di Gloria’ de Puccini

Când auziți numele Puccini, primul lucru la care vă gândiți probabil este opera, dar prima mare lucrare a compozitorului italian a fost o piesă de muzică bisericească, „Messa di Gloria”. London Symphony Orchestra a cântat recent această lucrare la Centrul Barbican sub bagheta lui Sir Antonio Pappano.

„Este fără îndoială Puccini”

„Messa di Gloria” nu este o lucrare matură, dar asta cred că-i dă farmecul „, explică Sir Antonio Pappano înainte de a adăuga:” E un efort timpuriu, foarte timpuriu al lui, dar este, fără îndoială, Puccini. Puccini a venit dintr-o linie de organiști și maeștrii corului, dar a fost o călătorie pe care a dus-o să o vadă pe Adia lui Verdi și asta ia schimbat viața. Aida a fost ceva cu adevărat nou, cu un limbaj muzical mai exotic a apelat la Puccini. ”

După această experiență, Giacomo Puccini a decis să calce pe urmele eroului său Verdi și să compună numai opere. Această lucrare din 1880 rămâne singura mesă bisericească pe care a compus-o vreodată.

„Este ca o întoarcere la începuturile mele”

Tenorul francez Benjamin Bernheim spune că are o legătură specială cu piesa compusă de Puccini.

„Este foarte amuzant, pentru că aceasta este una dintre primele opere pe care le-am cântat. Eram încă un tenor și am fost prima mea experiență în calitate de solist cu o audiență și o orchestră, este ca o revenire la începuturile mele și văd diferența vocală dintre acum 15 ani și prezent. Este ca o altă lume „, spune Bernheim.

 

Sursa: euronews.ro