Paul Pogba confirmat pozitiv la testul antidoping după testarea probei B

Getting your Trinity Audio player ready...

Mijlocașul echipei Juventus, Paul Pogba, se confruntă cu un moment critic în cariera sa după ce a fost confirmat pozitiv la un test antidoping. Proba B a jucătorului a confirmat rezultatele inițiale care indicau niveluri ridicate de testosteron în sistemul său. Pogba, în vârstă de 30 de ani, a fost suspendat provizoriu luna trecută după ce testul său inițial a arătat aceste niveluri ridicate.

Selecționat pentru un test aleatoriu după victoria echipei Juventus cu 3-0 împotriva echipei Udinese la 20 august, în care nu a jucat, Pogba ar putea fi acum confruntat cu o suspendare între doi și patru ani dacă va fi găsit vinovat de dopaj. Organismul antidoping, Nado Italia, a menționat că rezultatele testului au fost „conforme cu originea exogenă a compușilor țintă”, referindu-se la testosteronul non-endogen interzis găsit în proba sa.

Testosteronul este un hormon care crește rezistența atleților, iar atleții au dreptul să solicite testarea probei B dacă proba inițială indică un rezultat nefavorabil. Se înțelege că Pogba va lupta pentru a-și curăța numele, crezând că, dacă a luat o substanță interzisă, a făcut-o fără să știe. Agentul său, Rafaela Pimenta, a declarat că Pogba „nu a vrut niciodată să încalce o regulă”.

Pogba s-a întors la Juventus în iulie 2022, după ce contractul său cu Manchester United a expirat. Cu toate acestea, revenirea sa la Turin a fost marcată de probleme persistente de accidentare, care l-au făcut să rateze Cupa Mondială de anul trecut din Qatar. În acest sezon, Pogba a jucat doar 51 de minute ca rezervă în meciurile cu Bologna și Empoli.

În ciuda problemelor sale, Juventus continuă să îl susțină, cu antrenorul Massimo Allegri menționând recent că jucătorul a avut o problemă minoră la spate după apariția sa împotriva Empoli.