Josu de Soluan concertează alături de Filarmonica „George Enescu”

Orchestra simfonică a Filarmonicii „George Enescu”, condusă de Christian Badea, va prezenta joi şi vineri, de la ora 19.00, la Sala mare a Ateneului, un program cu lucrări semnate de Anton Webern (Im Sommerwind) şi Wolfgang Amadeus Mozart (Concertul nr. 21, în do major, pentru pian şi orchestră, KV 467).

Solist va fi pianistul spaniol Josu de Soluan. În partea a doua a programului, va fi interpretată Simfonia nr. 4 de Robert Schumann.

Josu de Solaun, născut la 27 octombrie 1981, este câştigătorul Secţiunii Pian a Concursului Enescu din 2014 de la Bucureşti. A studiat la Manhattan School of Music. A obţinut Premiul I la Concursul de Pian al Uniunii Europene (2009), precum şi Marele Premiu la Concursul Internaţional de Pian „José Iturbi” (Spania, 2006. Icirc;n cadrul Concursului Internaţional „George Enescu”, ediţia din 2014, Josu de Solaun a interpretat Sonata Nr. 3 pentru pian şi vioară de George Enescu „Îl admir pe Enescu de foarte mult timp. Mi-am dorit întotdeauna să cânt la Ateneul Român”, mărturisea solistul.