Președintele Lukoil, Vladimir Nekrasov, a decedat subit la vârsta de 66 de ani

Getting your Trinity Audio player ready...

Compania petrolieră rusă Lukoil a anunțat marți decesul subit al președintelui său, Vladimir Nekrasov, la vârsta de 66 de ani. Potrivit informațiilor oficiale, cauza decesului a fost o insuficiență cardiacă acută.

Vladimir Nekrasov avea o carieră de aproape 50 de ani în industria petrolului și a gazelor și a ocupat funcții importante în cadrul Lukoil, inclusiv cea de prim-vicepreședinte și consilier al președintelui companiei.

Este demn de menționat că predecesorul său, Ravil Maganov, a decedat în urmă cu puțin peste un an, în septembrie 2022, în circumstanțe neclare, după ce a căzut de la fereastra unui spital din Moscova. Deși moartea lui Maganov a fost confirmată de Lukoil, compania nu a menționat circumstanțele exacte ale decesului.

Lukoil, care produce peste 2% din țițeiul mondial și are peste 100.000 de angajați, a fost în centrul atenției în martie 2022, când a devenit una dintre puținele companii rusești care au luat poziție publică față de invazia Moscovei în Ucraina. Consiliul de administrație al Lukoil a cerut „încetarea cât mai curând a conflictului armat” din Ucraina și a exprimat empatie față de victimele conflictului.