Recital de pian susţinut de Ştefan Lovin la Palatul Suţu

Pianistul Ştefan Lovin susţine astăzi, 12 februarie 2020, un recital în cadrul Stagiunii „Iosif Sava” a Fundaţiei ACCUMM.

În program sunt înscrise Studii op. 42 şi op. 12 de Alexander Skriabin, Preludiile op. 23 nr. 5 în sol minor, op. 3 nr. 2 în so diez minor şi Studii-tablou de Serghei Rahmaninov, precum şi două Studii din creaţia lui Frederic Chopin: op. 25 nr. 7 în do diez minor şi op. 10 nr. 12 în do minor. Recitalul are loc la Palatul Suţu din Bucureşti, de la ora 19.00. Intrarea publicului este liberă, în limita locurilor disponibile.

Ştefan Lovin este licenţiat al Universităţii Naţionale de Muzică Bucureşti, la secţiile de pedagogie muzicală şi pian. Pianist de jazz, interpret de muzică clasică și compozitor, Ștefan Lovin s-a făcut remarcat ca muzician începând cu Festivalul de jazz de la Sibiu, 2005. Au urmat Festivalul de jazz de la București din același an, EUROPAfest edițiile 2006 (în cadrul galei de la Ateneul Român) și 2016 (Teatrelli – în duet cu Stefano Latteri – Italia), Festivalul de muzică contemporană ediția 2008, proiectul solistic Reimagining Bach și multe altele. Este angrenat în multe recitaluri solo, activând în duete pian – percuție și proiecte de jazz modern cu dans contemporan. În calitate de profesor de pian a obținut numeroase premii și distincții cu elevii săi, la concursuri de profil.