Recitaluri cu concertmaestrul filarmonicii din Viena

Concertmaestrul filarmonicii din Viena, Volkhard Steude, care cântă pe o vioară Antonius Stradivarius 1714 şi Cătălina Butcaru, pianistă cu o frumoasă carieră internaţională, care a fost admisă la Conservatorul din capitala Austriei la numai 16 ani, vor susţine, cu prilejul Zilei Europei 2016, trei recitaluri extraordinare în România: la Ateneul Român din Bucureşti, pe 2 mai, la Sala Thalia din Sibiu, pe 3 mai şi la Filarmonica Banatul din Timişoara, pe 4 mai. Toate recitalurile încep la ora 19.00.

Recitalurile se vor desfăşura sub patronajul Excelenţei Sale, Ambasadorul Austriei în România, Mag. Gerhard Reiweger.

''Este o bucurie şi o dorinţă pe care o avem de mai mulţi ani, să prezentăm publicului din România acest program. Este unul foarte atrăgător, complex, cu piese de mare virtuozitate, cum ar fi Rapsodia Tzigane de Ravel, dar în acelaşi timp plin de expresivitate ca sonata lui Richard Strauss, miniaturile de Dvorak şi cunoscuta Sonată de Beethoven, intitulată şi Sonata Primăverii. Volkhard Steude este un violinist excepţional şi comunicăm foarte bine. Pentru mine este foarte important să cânt în România, aici îmi regăsesc rădăcinile şi sper să fie o experienţă minunată atât pentru noi, muzicienii, cât mai ales pentru public.'' (Cătălina Butcaru)

Volkhard Steude, un împătimit al muzicii de cameră, cântă pe o vioară Antonius Stradivarius 1714 (ex Smith-Querson), care i-a fost pusă la dispoziţie de Banca Naţională a Austriei. Din anul 2000 este concertmaestrul Filarmonicii din Viena.

Ca solist, împreună cu Filarmonica din Viena, a susţinut concerte sub bagheta unor dirijori renumiţi ca Giuseppe Sinopoli, Daniel Barenboim şi Tugan Sokhiev. Turneele sale în Europa şi Japonia, dar şi impresionanta discografie, coturează cariera unui mare muzician care se prezintă acum şi publicului din România.

PROGRAM:

L.van Beethoven: Sonata pentru vioară şi pian nr.5 op.24 in fa major "Sonata primăverii"
A. Dvorak: 4 piese romantice op.75
R.Strauss: Sonata pentru vioară şi pian op.18
M. Ravel: Tzigane Rhapsodie