Retrospectivă Paul Gherasim la Galeria Romană

O expoziţie retrospectivă cu lucrări ale pictorului Paul Gherasim va fi vernisată pe 6 aprilie, de la ora 19.00, la Galeria Romană din Bucureşti.

Expoziţia este o retrospectivă a “lucrului” lui Paul Gherasim, în care sunt adunate piese reprezentative din perioada anilor 1960-2016. Continuând tradiţia ca în apropierea Paştilor să organizeze câte o expoziţie, Paul Gherasim este prezent şi acum în inimile apropiaţilor şi iubitorilor artei sale. Peisaje, câmpuri proaspăt primenite, ţarini, muguri şi flori, ţăranul lui iubit ca arhetip al neamului, logos, început şi lumină, toate acestea revin, cu suflu mereu viu, în faţa privitorului.

“În orice clipă, Dumnezeu ne aşteaptă. Dumnezeu e întotdeauna înainte, ne aşteaptă. Nu ne întoarcem la credinţă; credinţa e tot timpul înainte, e înaintea noastră, nu e în urmă”, spunea Paul Gherasim.

În deschiderea expoziţiei va vorbi istoricul Petre Guran. Expoziţia este deschisă în perioada 6 aprilie – 6 mai 2017, iar programul de vizitare este de luni până vineri, între orele 10-18, iar sâmbăta de la 10.00 la 15.00, la Galeria Romană (Bd. Lascăr Catargiu nr.1).