România și Belarus au încheiat la egalitate în preliminariile EURO 2024

București, 12 Octombrie 2023 – Echipa națională de fotbal a României a terminat la egalitate, scor 0-0, cu Belarus, într-un meci disputat joi seara pe Stadionul Szusza Ferenc din Budapesta, în cadrul Grupei I de calificare pentru Campionatul European din 2024.

Partida de la Budapesta, care a avut loc fără spectatori pe stadionul Ujpest, a fost dominată de tricolorii antrenați de Edward Iordănescu. Prima ocazie a meciului a aparținut lui Stanciu, care a ratat ținta în minutul 9, după o pasă de la Alibec. În minutul 17, jucătorii români au cerut un penalti, însă arbitrul nu a acordat nimic. Răzvan Marin și Stanciu au mai avut ocazii de gol, însă fără succes, iar pe final Moldovan a reușit să păstreze poarta intactă salvând șutul lui Kontsevoi din minutul 86.

În celălalt meci din grupă, Kosovo a învins Andorra cu scorul de 3-0, grație golurilor marcate de Rashica și Zeqiri. Clasamentul Grupei I este condus acum de Elveția cu 14 puncte, urmată de România cu 13 puncte și Israel cu 11 puncte. Kosovo se află pe locul patru cu 7 puncte, Belarus pe locul cinci cu 5 puncte, iar Andorra închide clasamentul cu 2 puncte.

Următorul meci al României va avea loc duminică, 15 octombrie, la București, împotriva echipei Andorra.

Formațiile de start:
ROMÂNIA: H. Moldovan – A. Rațiu, Drăgușin, A. Burcă, N. Bancu – R. Marin, Screciu (Olaru 77), Stanciu (Mihăilă 84) – D. Man (Moruțan 61), Alibec (I. Hagi 61), Drăguș (L. Munteanu 77). SELECȚIONER: Edward Iordănescu
BELARUS: Ignatovich – Polyakov, Volkov, Politevich, Pechenin – Korzun, Ebong (Bocharov 73) – Yuzepchuk (Karpovich 73), Klimovich (Gromyka 83), Kontsevoi (Karpitski 90+1) – Morozov (Bakhar 73). SELECȚIONER: Carlos Alos Ferrer

Arbitri: Espen Eskas – Jan Erik Engan, Isaak Elias Bashevkin (toți din Norvegia)
Arbitri VAR: Jose Luis Munuera – Guillermo Cuadra (ambii din Spania)

Cartonașe galbene: Ignatovich 73, Bakhar 75