România triumfă în preliminariile Campionatului European cu o victorie de 4-0 împotriva Andorrei

Getting your Trinity Audio player ready...

BUCUREȘTI – Selecționerul echipei naționale de fotbal a României, Edward Iordănescu, și-a exprimat mândria față de performanța jucătorilor săi, după victoria covârșitoare de 4-0 obținută duminică seară împotriva Andorrei. Aceasta a avut loc pe Arena Națională, în cadrul preliminariilor pentru Campionatul European din 2024.

Iordănescu a subliniat importanța acestei victorii, evidențiind faptul că naționala noastră rămâne neînvinsă în această etapă de preliminarii: „Echipa este la un nivel superior față de Liga Națiunilor, însă mai avem de lucrat pentru a ajunge la standardul dorit. Sunt zece meciuri de când tricolorii nu au pierdut. Mă bucur pentru Ianis, Florinel și Bîrligea, și îmi face plăcere să observăm că avem cea mai solidă apărare din grupă.”

În contextul criticilor adesea aduse echipei, Iordănescu a ținut să sublinieze că, deși își asumă responsabilitatea ca antrenor, este afectat de critici aduse jucătorilor: „Sunt un antrenor muncitor și consecvent. Criticile nu mă afectează personal, dar mă deranjează atunci când jucătorii sunt criticați sau jigniți. Ei dau tot ce au mai bun pe teren, și voi continua să îi apăr.”

Datorită acestei victorii, România ocupă acum primul loc în grupa I, cu 16 puncte, având un avantaj de un punct față de Elveția.