Sam Altman s-a reîntors la conducerea OpenAI

Getting your Trinity Audio player ready...

OpenAI, compania inovatoare din spatele ChatGPT, a anunțat revenirea lui Sam Altman în funcția de director general, după o perioadă de incertitudine și schimbări dramatice în conducerea companiei. Sam Altman a fost inițial înlăturat din poziția de director general, declanșând discuții intense despre viitorul startup-ului. Această decizie a fost urmată de un weekend tumultuos, în care Altman a acceptat un rol la Microsoft, principalul finanțator al OpenAI, pentru a conduce o nouă echipă de cercetare. Însă, după respingerea primei sale încercări de a se întoarce la OpenAI, compania a ajuns la un acord pentru revenirea sa.

Pe lângă revenirea lui Altman, OpenAI a convenit să reconfigureze Consiliul de Administrație care l-a demis. Noul consiliu va include pe Bret Taylor, fost co-director executiv al Salesforce, Larry Summers, fost secretar al Trezoreriei SUA, și Adam D’Angelo, directorul general al Quora.

Revenirea lui Altman a fost salutată de comunitatea OpenAI, inclusiv de Greg Brockman, președintele startup-ului, care a declarat că se va întoarce la codare. Aproape toți cei peste 700 de angajați ai OpenAI amenințaseră că vor pleca dacă Altman și Brockman nu sunt repuși în funcție. Directorul general al Microsoft, Satya Nadella, a salutat de asemenea schimbările din Consiliul de Administrație al OpenAI.