Sebastian Spanache Trio prezintă în premieră The Furnace

Pe data de 9 martie, de la 19:30, la Sala Arcub, Sebastian Spanache Trio prezintă în premieră The Furnace – o suită originală în cinci părți. Muzica este un preview cu materialul următorului album SS3 ce va apărea în 2017. Alături de Furnace, trio-ul va prezenta și piese de pe primele albume SS3 – „Humanized” şi „A Pasha’s Abstinence”.

Din 2011 până acum, Sebastian Spanache Trio a avut o activitate concertistică intensă, atât național cât și internațional, cu participări în cadrul unor festivaluri importante,din care amintim: Gărâna Jazz Fest, Sibiu Jazz Fest, JazzTM, GreenHours JazzFest, Bucharest Jazz Fest, Mupa Budapest Jazz și altele, împărțind scena cu artiști de talie mondială, cum ar fi Richard Bona, Hidden Orchestra, Adam Bałdych Imaginary Quartet sau Stanley Clarke. De asemenea, în 2013, trioul a susținut un turneu european cu concerte în Polonia, Ungaria, Slovacia, Croația și Serbia. La sfârșitul anului 2013, Sebastian Spanache Trio a câștigat premiul cel mare, la prima ediție a Festivalului/Concurs Johnny Răducanu din Brăila, Trofeul Johnny Răducanu.

Trio-ul are la activ două albume lansate oficial, HUMANIZED în 2013 și A Pasha’s Abstinence în 2014, cel din urmă fiind premiat ca BEST ALBUM la prima ediție a Premiilor Revistei Sunete 2014. Lansarea aceluiași album a reprezentat o premieră la nivel național, fiind primul ‘silent concert’, concert susținut în căști, din România. La sfârșitul lui 2014, trioul a concertat în Berlin și Praga, la invitația Institutului Cultural Român din Berlin. În data de 10 noiembrie 2014, trioul a lansat DVD-ul ‘Live on the Eiffel Bridge’, dvd filmat în timpul concertului de lansare al albumului ‘A Pasha’s Abstinence’.