South Africa, desemnată cea mai bună echipă din istoria Cupei Mondiale de Rugby

Getting your Trinity Audio player ready...

Echipa națională de rugby a Africii de Sud a fost desemnată drept probabil cea mai bună echipă din istoria Cupei Mondiale, potrivit unei analize realizate de Matt Dawson pentru BBC Sport. Această apreciere nu se bazează doar pe faptul că echipa a câștigat două turnee consecutive, ci și pe modul în care a jucat.

Pentru a ajunge în finală, echipa a trecut printr-o grupă dificilă, care a inclus echipe puternice precum Irlanda și Scoția. Ulterior, a învins Franța în sferturi, Anglia în semifinale și Noua Zeelandă în finală. Această performanță este cu atât mai remarcabilă având în vedere că a învins cele mai bune echipe din lume.

Deși All Blacks (Noua Zeelandă) a avut jucători individuali de excepție când a câștigat în 2011 și 2015, Dawson consideră că echipa Africii de Sud este mai bună ca echipă. Acest lucru se datorează evoluției jocului și a competiției în ultimii 12 ani.

Un aspect care face această echipă a Africii de Sud specială este dorința neclintită de a împinge limitele și de a face tot ce este necesar pentru a câștiga. Echipa de antrenori, sub conducerea directorului de rugby, Rassie Erasmus, a analizat fiecare detaliu al jocului, având o abordare comparabilă cu cea din NFL.

În ciuda acestei performanțe remarcabile, echipa Africii de Sud a avut și momente controversate. Unul dintre acestea a fost cartonașul galben primit de căpitanul Siya Kolisi pentru un placaj asupra lui Ardie Savea. Decizia a fost una discutabilă, dar a avut un impact semnificativ asupra jocului.

Cupa Mondială din Franța din 2023 a oferit un nivel excepțional de rugby, cu multe meciuri care au avut intensitatea unei finale. Echipa Africii de Sud a demonstrat încă o dată că este una dintre cele mai bune echipe din lume, având un obiectiv clar: victoria în Cupa Mondială.