„Spărgătorul de nuci”, în premieră la ONB

Spectacolul de balet „Spărgătorul de nuci” de Piotr Ilici Ceaikovski va fi prezentat în premieră pe 10, 11 şi 14 noiembrie, la Opera Naţională Bucureşti, informează un comunicat al organizatorilor.

„‘Spărgătorul de nuci’ prezintă o poveste între realitate şi visul Clarei în noaptea de Crăciun, un balet plin de magie, culoare, fascinaţie, dinamism şi, totodată, cel mai aşteptat spectacol de balet din preajma sărbătorilor de iarnă. Mă bucur foarte mult că în an centenar am reuşit să colaborez cu Opera Naţională Bucureşti, oferind din tot sufletul acest minunat spectacol, care, din păcate, lipsea din repertoriu de mai mulţi ani. Am descoperit aici balerini şi maeştri talentaţi, profesionişti şi dedicaţi, aşa cum este necesar să avem pe prima scenă a ţării. Timpul a fost scurt, dar am reuşit împreună în doar două luni să realizăm un spectacol pe care cu siguranţă publicul îl aşteaptă cu nerăbdare şi entuziasm. Invit cu drag publicul Operei Naţionale Bucureşti să descopere tărâmurile magiei, să trăiască povestea alături de personaje şi să fie martori ai acestui balet feeric, original montat de Oleg Danovski„, a declarat coregraful Oleg Danovski Jr., citat în comunicat.

Coregrafia spectacolului este realizată de Oleg Danovski, adaptarea regizorală şi coregrafică poartă semnătura lui Oleg Danovski Jr., iar scenografia a fost realizată de către Andreea Koch. La pupitrul dirijoral se va afla maestrul Iurie Florea.