Spectacolul ‘Staipelochian’, în cadrul Youth Arts Festival din Londra

Spectacolul 'Staipelochian', realizat de Asociația RAMPA și regizat de Armine Vosganian și Mihai Alexandru Ion, debutează vineri, 15 iulie, la Youth Arts Festival din Londra, un mozaic de proiecte originale dedicat creativității tinere.

Inspirat din romanul 'Cartea șoaptelor' de Varujan Vosganian, ,,Staipelochian' este un spectacol docudramă ce narează istoria complicată a armenilor din România de-a lungul turbulentului secol al XX-lea. Din distribuție, fac parte Andreea Alexandrescu, Adela Bengescu, Cătălina Bălălău, Teodora Filip, Ana Turcu și Armine Vosganian. Scenografia este realizată de Diana Nistor, iar design-ul de lumini de Matei Șopterean. Reprezentațiile, ce constituie prima participare românească la acest Festival, vor avea loc între 15-17 iulie, fiind derulate cu sprijinul ICR Londra.

Asociația ,,Teatrul RAMPA', creată în anul 2013, desfășoară activități de promovare în special a artiștilor din domeniul teatral și cinematografic prin spectacole, performance-uri, workshop-uri și colaborări interdisciplinare, precum și cursuri de formare în artele spectacolului. RAMPA a realizat proiecte în colaborare cu Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică, Asociația 'Pro Casandra', Asociația 'Hanul Solacolu' și MaqPro. Deține în portofoliu trei spectacole de teatru definitivate, două spectacole de teatru în pregătire și cinci filme de scurt-metraj.

International Youth Arts Festival (IYAF) este unul dintre cele mai mari și mai diverse festivaluri de tineret din lume. A fost înființat în anul 2009, este organizat de către Fundația ,,Creative Youth', angrenează în organizarea sa peste 25.000 de tineri profesioniști și voluntari și este considerat un precursor al Edinburgh Fringe Festival.

Pentru mai multe detalii despre eveniment, vă invităm să vizitați www.icr-london.co.uk și https://www.facebook.com/ICRLondon/