Teatrul – de dragul artei

Prima ediție a emisiunii În tonuri clasice, debutează miercuri, 22 iunie 2016, la ora 12.00, în direct la Radio Clasic România și Radio Clasic Hits, precum și în video live pe pagina noastră de Facebook.

După încheierea Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu, am invitat în studiou două dintre participante: actrițele Florina Gleznea și Cristina Casian. 

Despre Cristina Casian 

S-a născut pe 21 septembrie 1984. A absolvit UNATC IL Caragiale în anul 2007, secția actorie, clasa Ion Cojar, a jucat pe diverse scene, la Teatrul Lucia Sturza Bulandra, in Regele Lear a lui Andrei Serban, Rolul Matilda in "Efectul razelor gamma asupra craitelor lunatice”, la Teatrul Metropolis; a jucat in „ Livada de visini”, la Teatrul Unteatru Bucuresti in rolul Duniasa, iar in filmul ‘’Domnisoara Christina’’ in regia lui Alexandru Maftei a interpretat rolul Slujnica.

În 2008 a obținut Premiul UNITER pentru debut, pentrul rolul Amalia din spectacolul “Amalia respiră adânc’’

 

 

Despre Florina Gleznea

S-a născut pe 6 aprilie 1985. A absolvit UNATC IL Caragiale în anul 2007, secția actorie, clasa Ion Cojar. 

A debutat cu rolul Martha din Cui i-e frică de Virginia Woolf? de Edward Albee, rol pentru care a fost destinsă cu premiul Cea mai bună interpretare feminină în cadrul Galei CASANDDRA 2007.

A interpretat rolul Raluca în filmul Moartea domnului Lăzărescu, regia Cristi Puiu.

A fost nominalizată la Premiul UNITER pentru Debut în 2009.