The Rolling Stones lansează vineri albumul „Hackney Diamonds”

Getting your Trinity Audio player ready...

Lansarea de astazi a  albumului „Hackney Diamonds” a prilejuit legendarilor membri ai trupei The Rolling Stones un concert special desfășurat joi seara în clubul Racket NYC din Manhattan, relateaza Agerpres. Evenimentul a adunat sute de fani entuziaști și a inclus o surpriză de excepție: apariția specială a cântăreței americane Lady Gaga.

Cu o carieră ce se întinde pe mai multe decenii și peste 20 de albume de studio, The Rolling Stones au revenit în atenția publicului cu primul lor album original după 18 ani. „Hackney Diamonds” a fost primit cu entuziasm de către criticii muzicali, obținând unele dintre cele mai bune recenzii ale formației britanice din ultimele decenii.

Într-un concert memorabil, solistul principal al trupei, Mick Jagger, în vârstă de 80 de ani, a adus o notă de umor, menționând că dorința de a lansa noul album la New York a fost o motivație esențială pentru a reveni în studiourile de înregistrare. Albumul „Hackney Diamonds” a fost denumit astfel în referire la termenul argotic din engleza britanică pentru „geam spart”.

Trupa a interpretat șase piese din noul album, dar și câteva dintre hiturile lor celebre, precum „Jumpin’ Jack Flash” și „Tumblin’ Dice”. Concertul a fost o combinație perfectă de muzică nouă și clasici care au cucerit inimile fanilor de-a lungul anilor.

Tradițional, The Rolling Stones și-au lansat albumele cu fast în New York, inclusiv prin parade pe Fifth Avenue și prezențe speciale în locuri celebre ale orașului. De data aceasta, concertul intim din clubul Racket NYC a oferit o atmosferă mai apropiată de fanii lor.

Cu toate acestea, momentul culminant al serii a fost duetul emoționant dintre Mick Jagger și Lady Gaga, care au interpretat împreună piesa „Sweet Sounds of Heaven” de pe noul album. Cei doi artiști au demonstrat o chimie incredibilă pe scenă, imitându-și mișcările scenice și oferind o performanță captivantă.

„Hackney Diamonds” reprezintă un moment semnificativ în istoria formației, fiind primul album cu piese originale înregistrate de trupa britanică după „A Bigger Bang” din 2005. Acesta a marcat, de asemenea, prima lansare a trupei după decesul toboșarului lor, Charlie Watts, în 2021. Membrii rămași ai grupului, Mick Jagger, Keith Richards și Ronnie Wood, continuă să ofere fanilor muzică de excepție.

Albumul „Hackney Diamonds” conține și colaborări speciale cu artiști precum Stevie Wonder, Paul McCartney și Elton John, și include chiar un cântec înregistrat alături de fostul basist al trupei, Bill Wyman. Acest album remarcabil se încheie cu un cover al piesei „Rollin’ Stone,” care a fost sursa de inspirație pentru numele legendar al trupei britanice.

„Hackney Diamonds” promite să aducă o nouă perspectivă asupra muzicii rock clasice și să consolideze statutul etern al trupei britanice.