Turneu aniversar Marius Matache – 15 ani

În 2019, Marius Matache propune publicului iubitor de muzică cu mesaj turneul aniversar Marius Matache – 15 ani, care include 15 concerte în 15 orașe din România. Neobositul autor al albumelor HOINAR prin Piața Matache și Alchimie pornește prin țară pentru a mulțumi fanilor săi pentru susținerea arătată în cariera începută pe 8 aprilie 2004, printr-un concert în clubul Big Mamou din București.

Nu aș fi reușit niciodată fără susținerea oamenilor care îmi apreciază muzica și eforturile. De-a lungul celor 15 ani, ei m-au susținut financiar în realizarea albumelor, în organizarea și promovarea concertelor. Turneul Marius Matache – 15 ani este pentru ei.

Cu această ocazie, artistul lansează și un material aniversar, intitulat 15, realizat în colaborare cu producătorul muzical Victor Panfilov și sub egida Asociației F.A.I.R., condusă de poetul Sorin Poclitaru. Este un EP cu piese preponderent de iarnă (8 la număr), la realizarea căruia au mai contribuit Cristian Mihai (nai, voci), Berti Barbera (percuție), Vlady Săteanu (bas), Daniel Sfichi (acordeon). Textele sunt semnate de Loredana Tudor-Tomescu, Sorin Poclitaru și Arcadie Suceveanu (președintele Uniunii Scriitorilor din Republica Moldova).

Albumul va fi lansat în primă fază pe platformele de streaming (spotify, Zonga, Apple Music etc.), apoi pe suport fizic.

15 este o îmbinare a dorinței mele pentru un album cu piese de iarnă, veche de câțiva ani și momentului aniversar ce trebuia marcat cu un material discografic. Sunt patru piese complet noi și patru piese ce au fost deja prezente pe albumele mai vechi, trei dintre ele fiind prezentate în formule instrumentale complet diferite.

Nu în ultimul rând, cu ocazia turneului, artistul își propune să promoveze și câțiva tineri folkiști, care vor fi invitați să deschidă cele 15 concerte. Campania de selecție a tinerilor va fi făcută cu ajutorul ForeverFolk.com, singurul portal de muzică folk din România.

Turneul de promovare are stabilite deja următoarele date:

  • 1 martie: Aztek Caffe, Petroșani;
  • 21 martie: Spațiu Pub, Cluj-Napoca;
  • 22 martie: Colonello Pub, Baia Mare;
  • 23 martie: Corso Pub, Bistrița;
  • 27 martie: Biblioteca Municipală Radu Rosetti, Onești;
  • 28 martie: Casa de Cultură a Studenților, Suceava;
  • 29 martie: Casa de Cultură Siret;
  • 30 martie: Sala Teatrului, Dorohoi;
  • 5 aprilie: Casa Avram Iancu, Brașov;
  • 12 aprilie: Villa Borghese, Bacău.

Turneul se desfășoară în perioada 1 martie – 1 iunie și va mai include concerte la București, Gura Humorului, Timișoara, Slobozia și Lehliu.