Turneul Naţional „Flautul Fermecat“ ajunge în SUA

Turneul Naţional „Flautul Fermecat“, un proiect Radio România, cu flautistul Ion Bogdan Ştefănescu şi pianistul Horia Mihail, trece oceanul pentru a poposi la Washington, DC și la New York, cu un program ”100% românesc”.

Ca rezultat al reacțiilor pozitive din partea European Broadcasting Union (EBU), la proiectul de colaborare între ICR New York, Radio România şi European Broadcasting Union, prin includerea câte unui recital organizat de ICR New York în parteneriat cu Radio România în agenda  MET  Broadcasters’ Day in New York, în 2014 și în 2015, anul acesta, recitalul organizat la New York va marca cea de-a 25-a aniversare a parteneriatului intre EBU si Metropolitan Opera.

Recitalul va fi prezentat la sediul Ambasadei României din Washington, DC, în 18 martie, de la ora 18:30, iar la New York, în 20 martie, ora 12:00, la Victor Borge Hall – Scandinavia House (58 Park Ave, New York, NY 10016). În program, lucrări de Anton Pann, George Enescu, Tudor Ciortea, Paul Constantinescu, Petre Elinescu, Ciprian Porumbescu, Vasile Jianu, Ioan Dobrinescu și Tiberiu Brediceanu.