UEFA suspendă desfășurarea meciurilor internaționale în Israel

Getting your Trinity Audio player ready...

Comitetul Executiv al UEFA a luat decizia ca, în contextul situației actuale din Israel, niciun meci internațional să nu se desfășoare pe teritoriul acestui stat până la noi dispoziții. Această hotărâre vine ca răspuns la tensiunile și evenimentele recente din regiune.

Una dintre partidele direct afectate de această decizie este meciul dintre Israel și România, programat în preliminariile EURO 2024 pentru sâmbătă, 18 noiembrie, la ora 21:45. De asemenea, alte jocuri care urmau să aibă loc în Israel, precum cel cu Elveția pe 15 noiembrie și cu Andorra pe 21 noiembrie, vor fi, de asemenea, afectate.

Federația de fotbal din Israel, precum și cluburile Maccabi Haifa și Maccabi Tel-Aviv, care participă în competițiile europene, au fost notificate de UEFA să identifice alte stadioane din afara țării care să îndeplinească cerințele forului european pentru găzduirea viitoarelor partide.

Până în prezent, nu a fost anunțată o dată alternativă pentru meciul Kosovo – Israel, care fusese inițial programat pentru 15 octombrie, dar a fost amânat.