Victorie categorică pentru România la Campionatul European: 3-0 cu Ucraina

Getting your Trinity Audio player ready...

Naționala României a debutat cu o victorie spectaculoasă la Campionatul European din Germania, impunându-se cu scorul de 3-0 împotriva Ucrainei în meciul disputat la Munchen, în cadrul grupei E. Această victorie vine la doar o zi după ce selecționerul Edward Iordănescu a sărbătorit împlinirea vârstei de 46 de ani, fiind un cadou perfect pentru antrenor și pentru zecile de mii de suporteri români prezenți în tribune.

Partida a început cu o presiune din partea Ucrainei, însă echipa antrenată de Serghei Rebrov nu a reușit să trimită niciun șut pe poarta lui Niță. România a profitat de această situație și a deschis scorul în minutul 29, când Man i-a pasat lui Stanciu la marginea careului, iar acesta a șutat din prima, propulsând balonul în vinclul porții lui Lunin pentru un gol fabulos.

Man a avut o șansă bună în minutul 38, dar a trimis pe lângă poartă. Un minut mai târziu, Stanciu a lovit bara dintr-un corner. La pauză, România conducea cu 1-0, dar începutul reprizei secunde a adus minute excelente pentru echipa lui Edward Iordănescu. În minutul 53, Răzvan Marin a majorat diferența cu un șut de la 22 de metri care a trecut pe sub Lunin. Doar patru minute mai târziu, Man a driblat în careu și a trimis în fața porții, unde Drăguș a înscris pentru un nesperat 3-0.

Ucrainenii au încercat să revină în joc, făcând multiple schimbări și punând presiune pe poarta lui Niță. Yaremchuk a avut o bară în minutul 90+2, dar nu a fost suficient pentru a schimba soarta meciului. România a obținut astfel o victorie uriașă, făcând un pas mare către optimile de finală și mulțumindu-și suporterii care au dominat tribunele.

Echipele de start

România:
Niță – Rațiu, Drăgușin, Burcă, Bancu – M. Marin (AD. Rus 75), Fl. Coman (Mihăilă 62), R. Marin, Man (I. Hagi 62), Stanciu (Racovițan 87) – Drăguș (Pușcaș 75).
Selecționer: Edward Iordănescu

Ucraina:
Lunin – Konoplya (Tymchyk 72), Zabarniy, Matvyenko, Zinchenko – Shaparenko (Yaremchuk 62), Stepanenko (Brazhko 62) – Tsygankov (Yarmolenko 62), Sudakov (Malinovskyi 83), Mudryk – Dovbyk.
Selecționer: Serghei Rebrov

Cartonașe galbene:
– R. Marin 79 / Konoplya 67

Arbitri:
Glenn Nyberg – Mahbod Beigi, Andreas Soderqvist (toți din Suedia) – Espen Eskas (Norvegia)

Această victorie solidă nu doar că ridică moralul echipei naționale, dar oferă și o perspectivă optimistă pentru următoarele meciuri din grupă, tricolorii fiind acum într-o poziție favorabilă pentru a avansa în fazele eliminatorii ale competiției.