‘Zaiafet cu Trei parale’ – la Muzeul ‘Nicolae Minovici’

Grupul „Trei Parale” continuă seria de concerte „România. 100 de minute”, în locuri reprezentative din București. „Zaiafet cu Trei parale” este subtitlul evenimentului care se desfășoară astăzi, de la ora 19:00, la Muzeul „Nicolae Minovici”.

După cum anunță în descrierea evenimentului, formația „Trei parale” își propune „să abadoneze, în această seară, savantlîcurile şi formalismul şi vă invită la o petrecere ca acum 100 de ani, în sunete de cobze, fluiere şi vioară.

Veţi auzi cântecele clasice ale cârciumilor, dar și piese inedite din mahalalele de altădată”. Se regăsesc, în program, cântece de Anton Pann și Grigoraș Dinicu, dar și prelucrări ale unor melodii celebre din folclor, precum „Ciuleandra” sau „Lume, lume”.

Grupul „Trei Parale” a apărut din iniţiativa lui Florin Iordan, cercetător la Muzeul Țăranului Român, care cântă la fluiere, caval şi cobză și îi mai reuneşte pe Daniel Pop – voce, fluiere, caval, drâmbă şi percuţie, Mihai Balabaș – la vioară și pe Beatrice Iordan – la cobză, voce, zongoră și gordună.