18 iulie – termenul limită de înscriere pentru cursurile propuse de Romanian Chamber Orchestra

Romanian Chamber Orchestra organizează o serie de proiecte în luna august, având ca termen de înscriere data de 18 iulie. Între 12 şi 14 august, la Timişoara vor avea loc cursuri de măiestrie interpretativă la vioară, violă, violoncel și muzică de cameră.

Participanţii vor avea ocazia să lucreze cu muzicieni precum violoniştii Alexandru Tomescu şi Irina Simon Renes, violistul Cristian Andriș sau violoncelistul Dragoș Bălan, artişti cu o importantă activitate pe plan internaţional, aflaţi în componenţa Romanian Chamber Orchestra.

În perioada 15 – 21 august, Cristian Măcelaru va susţine cursuri de dirijat la Timișoara și București. Vor fi selectaţi șase muzicieni cu vârste între 18 și 30 de ani care pot beneficia de îndrumarea cunoscutului dirijor.
Tot în cadrul seriei lansate de Romanian Chamber Orchestra se înscrie proiectul Call for Scores, care invită tinerii compozitori să compună pentru orchestră de coarde, partitura selectată urmând a fi interpretată în concert de către Romanian Chamber Orchestra. Obiectivele acestui proiect sunt îmbogățirea repertoriului românesc contemporan şi stimularea tinerilor compozitori de a scrie lucrări pentru această formulă orchestrală. Din juriu fac parte dirijorul Cristian Măcelaru și directorii artistici ai ansamblului.
Romania Chamber Orchestra va susţine două concerte în perioada următoare: pe 19 august în cadrul festivalului Vara magică de la Ateneul Român şi în 20 august la Sala Radio – un eveniment fără public în sală, transmis în direct la Radio România Muzical. Programul include Cvartetul Fata şi moartea de Franz Schubert, în aranjamentul lui Gustav Mahler, Serenada op. 22 de Antonin Dvorak şi piesa selectată în urma concursului de compoziţie Call for score.
Mai multe informații sunt disponibile pe site-ul romanianchamberorchestra.ro.