60 de ani de la înființarea Teatrului de Comedie, moment marcat prin evenimente online

Teatrul de Comedie marchează marţi 60 de ani de la înfiinţare printr-o serie de evenimente prezentate online pe paginile de Facebook şi Instagram ale instituţiei.

„Pentru Teatrul de Comedie, ocazia de a sărbători virtual înseamnă şi bucuria de a fi împreună într-un număr mult mai mare şi pentru mai mult timp alături de prieteni, spectatori fideli, viitori spectatori, cronicari, jurnalişti, echipa artistică şi administrativă. O privire retrospectivă asupra istoriei teatrului va demonstra însă că acesta a avut curajul să îşi înceapă activitatea şi nu de puţine ori să o continue în situaţii deloc uşoare. În seara de 5 ianuarie 1961 a avut loc primul spectacol al Teatrului nou înfiinţat în Centrul Vechi al Capitalei şi de atunci producţiile memorabile şi evenimentele inedite au bucurat spectatori din întreaga ţară şi din străinătate”, se arată într-un comunicat al instituţiei.

Managerul Teatrului de Comedie, George Mihăiţă, va inaugura evenimentul aniversar.

Programul se va desfăşura pe durata întregii zile de 5 ianuarie şi va include o serie de proiecte difuzate în premieră, precum: „Revizitări ale marilor dramaturgi”, în parteneriat cu Muzeul Naţional al Literaturii Române, un proiect care aduce în prim plan texte inedite ale dramaturgiei româneşti prin lecturi susţinute de actorii Teatrului de Comedie (primul episod va fi dedicat lui George Ciprian şi va cuprinde o povestire din volumul „Măscărici şi mâzgălici”, în lectura actorului Marius Florea Vizante), spectacol lectură după textul „Ultima iubire a lui Cezar” de Horia Gârbea, regia Dragoş Huluba, debutul sketch show-ului „Meniul zilei” de Bogdan Cotleţ şi Dan Rădulescu, dar şi difuzarea unor videoclipuri speciale care reamintesc momente memorabile din istoria teatrului.

De la ora 21,00 va fi difuzat documentarul despre înfiinţarea Teatrului de Comedie, realizat în anul 2014 de Cristina Modreanu şi Maria Drăghici