A început Bikeathon 2024: strângere de fonduri prin sport în Țara Făgărașului

Getting your Trinity Audio player ready...

În Țara Făgărașului a început în această dimineață un nou eveniment Bikeathon. Organizat de Fundația Comunitară Țara Făgărașului, acest eveniment sportiv de strângere de fonduri este dedicat susținerii cauzelor comunitare locale.

Bikeathon combină bucuria de a practica sportul în natură cu generozitatea și spiritul de inițiativă al comunității, fiind cel mai important eveniment de acest fel din regiune.

Bikeathon Țara Făgărașului este organizat în jurul unui concurs de ciclism, deschis persoanelor fizice, companiilor și organizațiilor. Orice organizație sau grup local de inițiativă din Țara Făgărașului poate înscrie proiecte pentru finanțare. Procesul de selecție implică transmiterea unei propuneri de proiect, evaluarea acesteia de către un juriu și selectarea celor mai promițătoare proiecte pentru finanțare.

Finanțarea proiectelor înscrise se bazează pe două principale surse:
1. Taxele de participare: 50% din taxa de înscriere a bicicliștilor merge către cauza aleasă, iar 50% acoperă costurile de organizare a evenimentului.
2. Donațiile susținătorilor: Proiectele pot fi susținute și prin donații directe pe platforma Bikeathon, fără necesitatea participării donatorilor în concurs. 92% din aceste donații susțin cauza, iar 8% sunt folosite pentru costurile administrative și de organizare.

Anul acesta, la startul Bikeathon s-au aliniat și numeroși sportivi de elită, printre care Ede Molnar, Radu și Mihaela Diaconescu.

Ede Molnar, campion european la MTB XCE în 2023, va reprezenta România la Jocurile Olimpice de la Paris 2024. Acesta a fost selectat de Federația Română de Ciclism datorită performanțelor sale remarcabile și punctelor acumulate în procesul de calificare din ultimii doi ani. Molnar se află pe locul 111 în clasamentul mondial individual și pe locul 4 în clasamentul Cupei Mondiale UCI MTB Eliminator. Este pentru prima dată când Molnar participă la Jocurile Olimpice, iar România se califică pentru a doua oară consecutiv la această disciplină, după debutul de succes al lui Vlad Dascălu la Tokyo 2020.

„Este o onoare să reprezint România la Paris 2024 și sper să aduc rezultate cât mai bune pentru țara mea. Mulțumesc echipei și susținătorilor mei pentru tot sprijinul acordat,” a declarat Ede Molnar.

10 ani de Fapte Bune prin Bikeathon

De la lansarea sa în 2013, Bikeathon a mobilizat resurse impresionante:
– 879.204 lei strânși pentru 111 proiecte comunitare
– 5.449 bicicliști participanți
– 64.440 km pedalați
– 1.025 voluntari
– 2.838 susținători

Evenimentul susține inițiativele locale ce pot rezolva probleme comunitare și contribuie la dezvoltarea sustenabilă a regiunii.

Cu 758 de participanți înscriși la start în această dimineață, Bikeathon Țara Făgărașului 2024 promite să fie un succes, contribuind semnificativ la îmbunătățirea vieții în comunitatea locală prin sport și implicare socială.