A început Laboratorul de Teatru DENS, la Nottara

Luni a început cea de-a doua ediţie a Laboratorului de Teatru DENS. Până vineri,18 august, trei regizoi ruşi vor colabora cu cu actori ai teatrului Nottara, iar pe 20 şi 21 august, cele trei spectacole care vor fi realizate în urma laboratorului, vor fi prezentate publicului. Acestea sunt „Steaua fără nume” (Mihail Sebastian), „Mitică Popescu” (Camil Petrescu) şi „Opinia publică” (Aurel Baranga).

Spectacolele sunt programate duminică, 20 august, de la ora 17:00 (Steaua fără nume) şi 19:30 (Opinia publică), şi luni, 21 august, de la ora 18:30 (Mitică Popescu).

Înainte de ultimul spectacol, de la ora 17:30, va avea loc şi o conferinţă de presă, la care vor participa invitaţii ruşi şi toţi cei care au lucrat la proiect. Noutatea celei de-a doua ediţii este organizarea unui workshop de secretariat literar, destinat secretarilor şi PR-ilor literari, consultanţilor artistici din teatrele din toată ţara, susţinut de Oleg Loevski şi de criticul de teatru Pavel Andreevici Rudnev, pe 19 august, orele 17:00-19:00, şi 20 august, orele 15:00-17:00, la Sala de Lectură a Teatrului Nottara.

Laboratorul de teatru DENS este un proiect care îşi propune să îi scoată pe artişti din zona de confort şi să ofere un ritm de lucru intensiv, la finalul căruia vor rezulta trei schiţe de spectacol. Publicul va vota montarea preferată şi aceasta va intra în repertoriul Teatrului Nottara în stagiunea 2017-2018. Laboratorul de Teatru DENS, conceput şi coordonat de criticul şi producătorul de teatru Oleg Loevski, a ajuns la cea de-a doua ediţie şi încă de la ediţia-pilot a înregistrat un mare succes în rândul publicului, toate cele trei spectacole rezultate fiind acum parte din stagiunea curentă a Teatrului Nottara, după cum informează un comunicat de presă emis de organizatori.

Citeste mai mult: adev.ro/ouojyu