Accident grav în Constanța

Getting your Trinity Audio player ready...

Luni seara, în zona Hârșova din județul Constanța, un autocar transportând peste 80 de pasageri s-a răsturnat, determinând autoritățile să activeze Planul Roșu de Intervenție. Primele informații indicau că cinci persoane ar fi fost blocate în interiorul autovehiculului.

Echipajele de intervenție au fost suplimentate cu resurse din județele Ialomița și Călărași. Reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Constanța au comunicat că accidentul ar fi survenit, cel mai probabil, din cauza exploziei unui cauciuc. În urma accidentului, șapte persoane, dintre care și doi copii de 12 și 13 ani, au fost rănite și transportate la Spitalul Județean Constanța. Restul pasagerilor au fost duși la Primăria Hârșova.

ISU Dobrogea a mobilizat la locul accidentului trei autospeciale de stingere, patru ambulanțe SMURD, două autospeciale de descarcerare și două autospeciale pentru transportul victimelor multiple. De asemenea, au intervenit și șase ambulanțe aparținând Serviciului Județean de Ambulanță. În sprijinul echipajelor din Constanța au venit și două echipaje SMURD B și o autospecială de transport victime multiple de la ISU Ialomița, două echipaje SMURD B, o autospecială de transport victime multiple de la ISU Călărași și o ambulanță tot de la Călărași.

Conform informațiilor inițiale, în autocar s-ar fi aflat cetățeni ucraineni. Accidentul rutier a avut loc pe DN 2A, între Popas Miorița și Ghindărești.

Planul Roșu de Intervenție a fost ulterior dezactivat.