adidas și Parley for the Oceans își reînnoiesc angajamentul de a lupta împotriva poluării globale cu plastic

adidas și Parley for the Oceans își reînnoiesc angajamentul de a ajuta la încheierea crizei globale a poluării cu plastic, aducând eco-inovația și schimbarea în industrie.Toate acestea pentru a genera o  revoluție a materialelor menită să înlocuiască în totalitate plasticul.

Parteneriatul a fost anunțat inițial la ediția din 2015 a evenimentului Parley ‘Oceans. Climate. Life.” ce a avut loc la Națiunile Unite din New York, acolo unde Cyrill Gutsch, fondatorul și CEO Parley, a prezentat o viziune ambițioasă: combaterea poluării marine cu plastic prin intermediul strategiei Parley AIR (Avoid, Intercept, Redesign). Această abordare se bazează pe trei piloni de acțiune: Evitarea plasticului atunci când este posibil. Interceptarea resturilor de plastic din mediu și transformarea acestora în Ocean Plastic, atunci când plasticul nu poate fi evitat. Refolosirea plasticului inventând materiale noi.

Cu acea ocazie, adidas și Parley au dezvăluit un pantof a cărui parte superioară era realizată din fire produse din plastic recuperat și reciclat din deșeurile oceanice și din plasele ilegale de pescuit de la mare adâncime – o noutate pentru industrie.

În ultimii cinci ani, adidas a eliminat treptat poliesterul virgin din produsele sale, iar până la sfârșitul anului 2020 peste 50% din totalul poliesterului utilizat în produsele companiei va fi reciclat. adidas continuă să lupte pentru atingerea obiectivului de a elimina poliesterul virgin din produsele sale până în 2024.

Cu Primeblue, partenerii au dezvoltat fire de înaltă performanță pentru industria sportului, realizate din Parley Ocean Plastic. În ultimii cinci ani, adidas a realizat peste 30 de milioane de perechi de pantofi cu Parley Ocean Plastic.

Pentru a merge mai departe, adidas și Parley vor lucra la dezvoltarea, testarea și implementarea de noi materiale pentru a înlocui plasticul. adidas se alătură Parley Institute for Material Science ca partener fondator; Institutul identifică, evaluează și finanțează dezvoltarea materialelor ce înlocuiesc plasticul și alte materiale dăunătoare, toxice sau abuzive.

Pentru a sărbători aniversarea, adidas și Parley lansează adidas Parley UltraBOOST DNA – un pantof inspirat de prototipul care a lansat mișcarea în anul 2015. La achiziția fiecărei perechi a acestui model ediție limitată, adidas va contribui cu 30 EUR pentru a susține Parley.