Aeroportul Hamburg închis în urma unei situații dramatice

Getting your Trinity Audio player ready...

Aeroportul Hamburg din Germania a fost scena unei situații dramatice de luare de ostatici sâmbătă seara, când un bărbat înarmat a forțat bariera de securitate și a ajuns pe pistă cu un vehicul. Bărbatul, în vârstă de 35 de ani, și un copil de patru ani se află în continuare în mașină, care este parcată sub un avion. Poliția este în contact cu șoferul, care a intrat pe aeroport în jurul orei 20:00, ora locală.

Aeroportul a fost închis și toate zborurile au fost suspendate pe termen nelimitat. O purtătoare de cuvânt a poliției din Hamburg a descris situația de duminică ca fiind „tensionat”, dar a menționat că faptul că suspectul încă comunică cu ei este un semn bun. Ea a adăugat că bărbatul ar putea avea asupra lui o armă de foc și posibil dispozitive explozive, dar se crede că copilul nu a fost rănit.

Incidentul a început când bărbatul care conducea o mașina în zona de staționare a aeronavelor a parcat sub un avion Turkish Airlines. Poliția a declarat că bărbatul a tras de două ori în aer și a aruncat sticle incendiare din vehicul.

Autoritățile cred că situația este legată de un „conflict de custodie”. Mama copilului a alertat serviciile de urgență că minorul a fost luat. Purtătoarea de cuvânt a poliției a menționat că bărbatul nu este de acord cu unele decizii ale autorităților în legătură cu aranjamentul de custodie și dorea să călătorească în Turcia cu copilul, vorbind despre viața sa ca fiind „un morman de cioburi”.

Media locală a relatat că negocierile cu el se desfășoară în turcă, prin intermediul unui traducător, dar nu este clar care este legătura lui cu țara. Psihologi, precum și ofițeri specializați în negocieri, sunt la fața locului, alături de forțe speciale.

Aproximativ jumătate din plecările și sosirile planificate pentru duminică au fost anulate, iar unele zboruri au fost deviate, conform Aeroportului Hamburg. Ei au avertizat că vor fi întârzieri și anulări suplimentare pe parcursul zilei.