Alexandru Arşinel şi Silvia Dumitrescu, sărbătoriţi la 60 de ani, respectiv 35 de ani de la debut

Interpreţi de muzică uşoară şi actori vor urca pe scena Sălii Palatului pe 10 noiembrie cu ocazia unui spectacol aniversar dedicat actorului Alexandru Arşinel şi cântăreţei Silvia Dumitrescu la sărbătorirea a 60 de ani, respectiv 35 de ani de la debut.

Potrivit unui comunicat al Teatrului de Revistă „Constantin Tănase” transmis AGERPRES, invitaţii celor doi sărbătoriţi în spectacolul „Alexandru Arşinel 60 de ani de la debut. 60 de ani de succes / Silvia Dumitrescu – 35 de ani de la debut. 35 de ani de succes” sunt actorii Horaţiu Mălăele, Vasile Muraru şi Valentina Fătu, alături de interpreţii de muzică uşoară Gabriel Dorobanţu, Marina Voica, Stela Enache, Aurelian Temişan, Gabriel Cotabiţă, Anca Ţurcaşiu, Carmen Rădulescu, Nico, Raoul, Marina Florea, Adrian Daminescu, Annes, Ciro de Luca. Artiştii vor fi acompaniaţi de Orchestra Majestic, condusă de Viorel Gavrilă. Invitat special este Florin Ochescu.

Organizatorii precizează că dacă starea de sănătate îi va permite, cântăreţul Mihai Constantinescu va fi prezent pe scena Sălii Palatului, organizatorii spectacolului aniversar fiindu-i alături şi susţinându-l pe artist.

„Nici nu ştiu când au trecut atâţia ani! Am muncit 60 de ani în teatru, aşa că merg mai departe cu sau fără voia mea. Trebuie să continui să muncesc ca să îmi întreţin puţin dorinţa de viaţă şi să-mi reîncarc bateriile cu ajutorul spectatorilor care mă ţin în formă şi vor mereu să mă vadă în spectacole de umor”, a declarat Alexandru Arşinel, citat în comunicat.

Octavian Ursulescu, prezentatorul spectacolului, spune despre Arşinel că „a jucat excepţional în teatru şi dramă, iar astfel de actori ascund într-un colţ al sufletului un filon de tristeţe, durere, dezamăgire care arareori este revelat spectatorilor. Alexandru Arşinel şi-a deschis sufletul în compoziţiile sale, este romantic, nostalgic şi nu o dată cu o lacrimă în colţul ochilor. Iar noi ne amintim de încercările la care l-a supus viaţa şi care cu siguranţă l-au marcat şi în plan artistic. (…) Dacă nu s-ar fi născut la Dolhasca, în Moldova, ci la Los Angeles, în California, ar fi devenit cu siguranţă o mare vedetă comică a Americii şi a lumii, cu zeci de filme la Hollywood, asemeni lui Sinatra, şi în paralel ar fi bătut toate recordurile de tiraj cu discurile sale. Să ne bucurăm însă că este al nostru, monstru sacru în patrimoniul de aur al filmului şi al teatrului românesc, în special al aceluia de Revistă, pe care l-a înnobilat cu harul lui unic”.

Interpreta Silvia Dumitrescu, cea care s-a lansat la Festivalul Naţional de Muzică Uşoară Mamaia ’85, unde a obţinut Premiul I la secţiunea „Interpretare”, va fi sărbătorită la 35 de ani de la debut.

„Când împlineşti 35 de ani de activitate muzicală, nu prea ştii cum s-a ajuns la această cifră, dar eşti în culmea fericirii, ai cele mai minunate motive să consideri că acest moment din viaţa ta a venit ca un dar frumos de la Dumnezeu. Talentul a fost darul pe care în toţi aceşti ani l-ai împărţit cu toţi, oameni de toate vârstele, din toate generaţiile. Nu e lucru mărunt să-i faci pe semenii tăi mai veseli, mai optimişti, mai buni şi să constaţi că dorinţa ta s-a transformat în certitudine, muzica ta este şi azi fredonată şi iubită. Este o sărbătoare, o împlinire pe care vrei să o trăieşti alături de prieteni, colegi, familie şi cât mai mulţi oameni iubitori de frumos şi să împarţi la toţi o bucăţică din sufletul tău prin muzică, cea care ne înălţă pe toţi deopotrivă”, a afirmat artista, citată în comunicat.

Biletele se găsesc la Sala Palatului, staţia de metrou Unirii 1, precum şi online, pe vandbilete.ro, eventim.ro, blt.ro, iabilet.ro, bilete.salapalatului.ro, myticket.ro şi entertix.ro.