Andrei Şerban montează „Pescăruşul“ @ unteatru

Premierele spectacolului „Pescăruşul” vor avea loc pe 16 şi pe 17 iunie la unteatru, de la ora 15.00, iar avanpremierele sunt programate pe 12, 13, 14 şi 15 iunie 2018, de la ora 19:00.

Andrei Şerban va participa la câte o sesiune de întrebări şi răspunsuri cu publicul după fiecare premieră. Spectacolul face parte şi din „Zilele unteatru”, festivalul consacrat pentru perioada verii în capitală şi aflat în 2018 la ediţia a opta.

Premierele spectacolului Pescăruşul vor avea loc pe 16 şi pe 17 iunie la unteatru, de la ora 15.00, iar Pescăruşul de la unteatru este şi o altfel de premieră, fiind prima colaborare a reputatului regizor cu un teatru independent din România.

Am primit bucuros invitaţia de a lucra la unteatru. Am regăsit atmosfera anilor mei de tinereţe de la La Mama din New York, acelaşi spirit prietenos şi liber, o comunitate de artişti care, fără niciun considerent material, sunt animaţi de pasiunea de a face teatru altfel, de a descoperi forme noi„, spune regizorul Andrei Şerban. El adaugă:

„Este o piesă care m-a urmărit toată viaţa şi pe care nu am înţeles-o pe deplin, deşi am montat-o în limbi diferite pe trei continente, de fiecare dată altfel. Sper ca această versiune să fie ultima.”

Spectacolul are mai multe distribuţii: Medvedenko – Ionuţ Vişan / Liviu Pintileasa Maşa – Mădălina Anea / Sabrina Iaşchevici Sorin – Constantin Cojocaru Treplev – Bogdan Cotleţ / Anghel Damian / Bogdan Nechifor Nina – Silvana Mihai / Alina Rotaru Dorn – Richard Bovnoczki / Vitalie Bichir Polina – Virginia Mirea / Florina Gleznea Şamraev – Gelu Niţu / Silviu Debu Arkadina – Mihaela Trofimov / Claudia Ieremia Trigorin – Emilian Oprea / Richard Bovnoczki

La această montare, Andrei Şerban (foto) a lucrat împreună cu regizorul secund Sânziana Stoican şi cu asistenţii de regie Cosmin Alexandru Purice şi Florin Liţă. Valentin Vârlan este scenograf consultant. Iar textul este o adaptare liberă după o traducere de Maşa Dinescu şi Andrei Şerban.