„Asediu complet” asupra Fâșiei Gaza

Getting your Trinity Audio player ready...

Ministrul Apărării din Israel, Yoav Gallant, a anunțat un „asediu complet” asupra Fâșiei Gaza, interzicând furnizarea de electricitate, alimente și combustibil. Această măsură vine în contextul în care conflictul dintre Israel și Gaza se intensifică, cu rachete care cad în centrul Israelului, rănind mai multe persoane.

În Ashkelon, patru persoane au fost rănite, dintre care una grav, în timp ce în Ashdod, o femeie a fost grav rănită. Ambele incidente au necesitat intervenția serviciilor de urgență și transportul victimelor la spital.

Pe lângă aceste incidente, sirenele de raid aerian au răsunat în Ierusalim și în întregul Israel, în urma lansării de rachete din Gaza. Au fost auzite cel puțin trei explozii în capitala Israelului, Ierusalim.

Forțele de Apărare ale Israelului (IDF) au intervenit rapid, recâștigând controlul asupra tuturor comunităților din apropierea barierei Gaza. Cu toate acestea, ciocnirile izolate cu luptători palestinieni activi continuă.

Situația a determinat mai multe țări să își evacueze cetățenii. România, de exemplu, a anunțat că aproximativ 800 de persoane au fost repatriate din Israel.

Într-un alt incident grav, raidurile aeriene israeliene au lovit o școală a Națiunilor Unite în Gaza, care adăpostea sute de civili, inclusiv copii și vârstnici. Ministerul Sănătății din Gaza a raportat un bilanț tragic, cu 493 de persoane ucise și 2.751 rănite în urma atacurilor.