Atac cu rachetă în orașul egiptean Taba

Getting your Trinity Audio player ready...

O rachetă, lansată în contextul confruntărilor dintre militanții Hamas și Israel, a lovit vineri dimineața o unitate medicală din orașul egiptean Taba, situat la aproximativ 220 km de Fâșia Gaza. În urma atacului, cel puțin șase persoane au fost rănite, conform informațiilor furnizate de Al Qahera TV. Un martor din Taba a confirmat că a auzit o explozie și a observat coloane de fum, însă sursa exactă a exploziei nu a fost identificată imediat de Reuters.

Taba este situată la granița dintre Egipt și portul israelian de la Marea Roșie, Eilat. În contextul acestui incident, armata israeliană a menționat că este conștientă de o situație de securitate în afara granițelor sale. De asemenea, se menționează că Hamas a anunțat anterior că a vizat Eilat cu o rachetă, care, conform armatei israeliene, a lovit o zonă periferică.

Această explozie subliniază riscurile crescute la care sunt expuse țările din regiune, în contextul intensificării luptelor dintre Israel și Hamas. Până în prezent, nu a fost revendicată responsabilitatea pentru atacul din Taba.