Atacuri masive în Israel: Peste 250 de persoane decedate în urma unui atac asupra unui festival muzical

Getting your Trinity Audio player ready...

TEL AVIV, duminică, 8 octombrie, ora 23:00 – Israelul a fost scena unor evenimente tragice. Un festival muzical din apropierea Kibbutz Re’im a fost ținta unui atac terorist din partea Hamas, rezultând în moartea a peste 250 de persoane. Multe familii încă își caută copiii dispăruți în urma atacului.

Totodată, forțele israeliene au lansat raiduri aeriene masive asupra cartierului Shuja’iyya din Gaza City, vizând aproximativ 150 de adrese. IDF (Forțele de Apărare ale Israelului) a descris Shuja’iyya ca fiind un „cuib de teroare” folosit de Hamas pentru a lansa atacuri împotriva Israelului. Aproximativ 100 de tone de muniție au fost lansate asupra cartierului.

În plus, IDF a anunțat că a atacat două turnuri înalte din Fâșia Gaza care conțineau active Hamas. Una dintre clădiri, Banca Islamică Națională deținută de Hamas, a fost ținta avioanelor de luptă israeliene. De asemenea, IDF a distrus o cameră de război folosită de un membru senior Hamas, Muntasir Frej.

În timp ce conflictul continuă să se intensifice, Consiliul de Securitate al ONU a convocat o sesiune de urgență pentru a discuta criza. Statele Unite au condamnat asaltul Hamas asupra Israelului. Robert Wood, un diplomat senior american, a exprimat așteptarea de a auzi o „condamnare puternică a acestor acte odioase de terorism comise împotriva poporului israelian și a guvernului lor”.

În contextul acestor evenimente tragice, UEFA a anunțat amânarea meciului de calificare Euro 2024 dintre Israel și Elveția, programat pentru joi, din cauza conflictului din țară.

Sursa: The Times of Israel