B-FIT debutează vineri, în Piaţa Universităţii

B-FIT debutează vineri, în Piaţa Universităţii

Festivalul Internaţional de Teatru de Stradă Bucureşti – B-FIT in the Street! debutează vineri, în Piaţa Universităţii, de la ora 19.00. Un spectacol a fost reprogramat.

Între 12 şi 14 iulie, 200 de artişti internaţionali vin la Bucureşti pentru trei zile de festival, cu 17 spectacole şi peste 60 de reprezentaţii în zone cheie din capitală.

Pe agenda festivalului se regăsesc spectacole premiate, numere interactive, ateliere pentru copii, acrobaţii, jonglerii, parada B-FIT in the Street!, reprezentaţii de dans contemporan şi, în premieră, demonstraţii de freerunning pe acoperişurile Bucureştiului.

Pe parcursul celor trei zile de festival, Piaţa Universităţii va găzdui reprezentaţii de samba, de muzică scoţiană şi de fanfară, numere de acrobaţie ale stegarilor italieni, dar şi artişti pe catalige, spectacole mobile cu personaje fantastice şi spectacole de dans contemporan combinat cu elemente de circ, dar şi Mascota B-Fit in the Street!.

Spectacolul ”Punctul Zero / Zéro Degré” a fost reprogramat pentru ziua de sâmbătă, 13 iulie, de la ora 19.00, în Piaţa ”George Enescu”. Spectacolul de free-running ”Punctul Zero / Zéro Degré” este una dintre premierele cele mai aşteptate ale ediţiei şi este adus la Bucureşti de compania franceză La Fabrique Royale.

”Punctul Zero / Zéro Degré” este creat special pentru festivalul B-FIT in the Street! şi prezintă, în exclusivitate, o demonstraţie veritabilă de free-running pe clădirile de pe Calea Victoriei.

Artiştii de free-running se vor deplasa, de pe un acoperiş pe altul, sfidând gravitaţia cu o abilitate fizică şi precizie milimetrică impresionante, pe un traseu spectaculos, care începe din Piaţa „George Enescu” (la ora 19:00), continuă cu Biblioteca Centrală Universitară „Carol I”, clădirea Academiei Center, Grand Hotel Continental, Hotel Novotel, Teatrul de Revistă „Constantin Tănase”, Hotel Ramada şi Teatrul Odeon.

Spectacolul beneficiază de două reprezentaţii. După premiera din 13 iulie, ”Punctul Zero / Zéro Degré” este programat cu o ultimă reprezentaţie duminică, 14 iulie, în închiderea Sezonului România-Franţa 2019.

”Free-running-ul te conectează la spiritul de joacă din copilărie. Pentru noi, este modalitatea cea mai ofertantă de a te juca în oraş, cu oraşul respectiv. Arhitectura este materia primă a spectacolului. «Punctul zero» este o modalitate de a-i face pe spectatori să se uite altfel la oraşul lor, să privească mediul înconjurător din alte unghiuri decât o fac în mod normal. Ne place să stimulăm publicul, să provocăm reacţii. Lucrăm direct pe teren pentru a crea ceva unic, un spectacol aparte, care nu va mai exista nicăieri în lume în afară de Bucureşti.”, spune Franklin Roulot, director La Fabrique Royale.

Un alt moment important al festivalului este parada B-Fit in the Street!, care porneşte sâmbătă,13 iulie, de la ora 21.00, tot din Piaţa ”George Enescu”.

Înainte de marea paradă, Piaţa ”George Enescu” găzduieşte, în premieră, Ateliere de confecţionat măşti cu artiştii Şcolii de la Piscu. Începând cu ora 18.00, publicul este invitat să se pregătească de marea paradă B-FIT in the Street! cu un atelier de confecţionat măşti. Meşterii Şcolii de la Piscu vin în Piaţa ”George Enescu” pentru a-i ajuta pe copii şi adulţi prezenţi la festival să intre în atmosfera festivă de paradă, confecţionând măşti multicolore, în diferite forme. Publicul este invitat apoi să se alăture artiştilor B-FIT in the Street!, care vor porni în parada festivalului.

În paralel cu atelierele pentru copii, publicul va putea asista în Piaţa „George Enescu” la două reprezentaţii ale spectacolului de dans contemporan „Captiv” din Marea Britanie. Artiştii români de la Teatrul Masca vor fi şi ei prezenţi în Piaţă cu spectacolul de statui vivante „Istoria dansului”.

De la ora 21.00, artiştii celei de-a unsprezecea ediţii a festivalului se adună de pe străzile Bucureştiului pentru parada Festivalului Internaţional de Teatru de Stradă B-FIT in the Street! 2019. Aruncători de steaguri, cimpoieri, toboşari şi trompetişti, acrobaţi, artişti pe catalige, dansatori şi personaje fantastice pleacă în ritmuri de muzică din Piaţa George Enescu şi străbat centrul oraşului via Calea Victoriei şi Bulevardul Regina Elisabeta. Parada festivalului se opreşte în Piaţa Universităţii unde francezii de la compania Remue Ménage încheie seara cu spectacolul de dans, muzică şi acrobaţie „Păsările Flamingo”.

Piaţa Revoluţiei, Piaţeta Teatrului Odeon şi locaţiile din Centrul istoric (Piaţa Roma, Piaţa ”Sfântul Anton”, străzile Lipscani şi Gabroveni) completează harta ediţiei cu spectacole din Italia, Belgia, Franţa, Olanda şi România, în fiecare zi din festival.

Duminică, ultima zi de festival marchează şi finalul Sezonului România-Franţa duminică, 14 iulie, cu un program de spectacole de teatru de stradă în cele nouă locaţii cheie din Bucureşti. Artiştii francezi de free-running vor avea o ultimă reprezentaţie a spectacolului ”Punctul Zero / Zéro Degré” pe Calea Victoriei, iar acrobaţii renumitei companii franceze Remue Ménage vor încheia programul cu două spectacole ce se vor întâmpla concomitent în Piaţa Universităţii (spectacolul „Păsările Flamingo”) şi în Centrul istoric, pe strada Lipscani (spectacolul „Jucăriile”).