Bombardamentele israeliene asupra Fâșiei Gaza s-au intensificat în această seară

Getting your Trinity Audio player ready...

Forțele terestre ale Israelului își extind operațiunile în Fâșia Gaza, potrivit purtătorului de cuvânt al Forțelor de Apărare Israeliane (IDF), Daniel Hagari. Acesta a avertizat locuitorii din Gaza să caute „condiții mai sigure”, menționând în mod specific spitalul Al Shifa, acuzând că acesta este folosit pentru „activități teroriste”. Hagari a susținut că Hamas folosește spitalul ca scut pentru tuneluri subterane și centre de comandă, acuzație pe care Hamas o neagă. Spitalul Al Shifa este cel mai mare spital din Fâșia Gaza, adăpostind mii de persoane strămutate și tratând răniții din bombardamentele israeliene.

Comunicațiile în Gaza sunt întrerupte, cu multe organizații, inclusiv ActionAid și Semiluna Roșie, pierzând contactul cu personalul lor din regiune. Paltel, Compania de Telecomunicații din Palestina, a confirmat „întreruperea completă a tuturor serviciilor de comunicații și internet” din cauza agresiunii în curs.

Hamas a continuat să lanseze atacuri cu rachete asupra Israelului, în timp ce campania de bombardament israeliană în Gaza persistă. Se raportează că bombardamentele din această seară sunt mai intense decât în serile anterioare.