Breaking News: Escaladare gravă a conflictului în Orientul Mijlociu

Getting your Trinity Audio player ready...

În ultimele 24 de ore, regiunea Orientului Mijlociu a fost martora unei escaladări dramatice a tensiunilor:

  • Confruntări în Israel și Gaza: Forțele de securitate israeliene au intervenit în urma atacurilor teroriste ale Hamas în mai multe zone din sudul Israelului. În urma acestor atacuri, bilanțul victimelor a depășit 600 de morți, iar numărul răniților a ajuns la 2.048, dintre care 20 se află în stare critică și 330 sunt grav răniți. Peste 400 de militanți palestinieni au fost uciși, iar atacurile aeriene israeliene în Fâșia Gaza au provocat moartea a cel puțin 313 persoane, majoritatea civili.

  • Reacția Israelului: Cabinetul de securitate al Israelului a declarat oficial țara în stare de război, permițând astfel desfășurarea de „activități militare semnificative”. Premierul Benjamin Netanyahu a confirmat această decizie în urma infiltrărilor teroriștilor Hamas.

  • Măsuri de precauție în Israel: Forțele de Apărare ale Israelului au inițiat evacuări în mai multe zone din sudul țării, inclusiv Urim, Bari, Nahal Oz și alte localități, ca răspuns la amenințările continue.

  • Tensiuni la granița cu Libanul și Hezbollah: Grupul Hezbollah a lansat atacuri asupra pozițiilor israeliene, avertizând SUA și Israelul că luptele s-ar putea extinde. Hashem Safi al-Din, șeful Consiliului Executiv al Hezbollah, a transmis un mesaj SUA și Israelului, legat de violările locurilor sfinte islamice.

Incident internațional în Egipt: În Alexandria, doi turiști israelieni și ghidul lor egiptean au fost împușcați mortal. Autoritățile egiptene au arestat un ofițer de poliție în legătură cu acest incident.

Criza actuală survine într-un moment în care Israelul și Statele Unite sunt în negocieri cu Arabia Saudită pentru recunoașterea statului evreu. Acțiunile recente ale Hamas subliniază importanța grupului în regiune.