Breaking News: Israel solicită evacuarea a 1,1 milioane de locuitori din Gaza în următoarele 24 de ore

Getting your Trinity Audio player ready...

Conform informațiilor furnizate de BBC News, Israelul a cerut ca toți locuitorii din nordul zonei Wadi Gaza să se relocheze din sudul Fâșiei Gaza în următoarele 24 de ore. Această solicitare a fost transmisă ONU și, potrivit unui purtător de cuvânt al organizației, afectează aproximativ 1,1 milioane de persoane, reprezentând jumătate din populația totală a Fâșiei Gaza. Zona afectată include și orașul dens populat Gaza City.

ONU a declarat că consideră imposibilă realizarea unei astfel de mișcări fără consecințe umanitare devastatoare. Israelul se pregătește pentru o ofensivă terestră, adunând soldați, artilerie grea și tancuri la granița cu Gaza. Acesta a lansat raiduri aeriene asupra Fâșiei Gaza începând de sâmbătă, ca răspuns la un atac surpriză al militanților Hamas asupra Israelului.

În plus, ONU a cerut un fond de urgență de 294 de milioane de dolari pentru a satisface nevoile cele mai urgente ale palestinienilor. Peste 84.000 de persoane din Gaza au rămas fără adăpost joi, iar acum există peste 423.000 de persoane fără adăpost în zonă.