Bucharest Jazz Festival, ziua a patra

În cea de-a patra zi a Festivalului de Jazz de la Bucureşti, eveniment ajuns la ediția a VI-a, sunt programate astăzi, 6 iulie 2017, noi manifestări: de la ora 12,00, la Hanul Gabroveni, pianistul de jazz Ion Baciu Jr. va vorbi despre "Improvizația în jazz. Tehnici de eficientizare a studiului".

Vor urma apoi concertele din seria "New Jazz Voices", demarate ca platformă de susținere a muzicienilor români de jazz. Inițiat în 2015, concursul anual din cadrul festivalului este dedicat în acest an vocilor de jazz din România.

Câștigătorul New Jazz Voices 2017 va fi ales în urma prestațiilor live din finala concursului, desfășurată la Gabroveni Jazz Club de la ARCUB. În perioada 4 – 9 iulie, finaliștii concursului susțin câte un minirecital în fața publicului și a juriului, acompaniați de formația condusă de Cătălin Milea. Intrarea este liberă.

De la ora 20,00, pe scena din Piaţa "George Enescu" vor concerta Ana Cristina Leonte – voce şi vioară, Marina Arsene – voce, Albert Tajti – pian, Alex Arcuș – saxofon, Tavi Scurtu – percuţie şi Michael Acker – bas, urmând ca la ora 21,30 să înceapă ultimul concert al zilei, susţinut de Ion Baciu Jr. – la pian, Ari Hoenig – percuţie şi Or Bareket – contrabas.