„6,9 pe scara Richter“, în premieră mondială la TIFF

Cea de-a şaptea peliculă regizată de Nae Caranfil, „6,9 pe scara Richter“, va deschide ediţia din 2016 a Festivalului de Film Transilvania (TIFF). Filmul va fi prezentat în premieră în Piaţa Unirii din Cluj-Napoca, pe data de 27 mai.

Lungmetrajul ”6,9 pe scara Richter”, cel mai recent film regizat de Nae Caranfil, va fi prezentat în premieră mondială în deschiderea celei de-a 15-a ediţii a Festivalului Internaţional de Film Transilvania (TIFF), care se va desfăşura în perioada 27 mai – 5 iunie, au anunţat organizatorii evenimentului. O comedie ”parţial realistă, parţial nerealistă”, potrivit regizorului şi scenaristului Nae Caranfil, filmul ”6,9 pe scara Richter” spune povestea unui tânăr actor de teatru care navighează cu greu între rolul complicat dintr-un spectacol de musical, o nevastă geloasă până la depresie şi obsesia marelui cutremur devastator, anunţat ca iminent de toţi experţii. Însă adevăratul ”cutremur” pentru el se dovedeşte a fi reapariţia intempestivă a propriului său tată, după decenii de absenţă. Manipulator şi amoral, acesta se instalează în universul fiului, confiscându-l cu totul si bulversându-i complet existenţa.

Din distribuţie fac parte actorii Teodor Corban, Laurenţiu Bănescu, Maria Obretin şi Simona Arsu. Pelicula ”6,9 pe scara Richter” este o coproducţie România-Bulgaria-Ungaria, selectată în 2014 la Berlinale Co-production Market, . Pelicula va fi proiectată în Piaţa Unirii din Cluj-Napoca, vineri, 27 mai, de la ora 21.45, în prezenţa lui Nae Caranfil. Gala de deschidere a festivalului, care va precede proiecţia, va începe la ora 20.30 şi va include, printre alte surprize, un spectacol al trupei franceze Transe Express.