Chitarele iconice ale lui Eric Clapton și Kurt Cobain, scoase la licitație în Statele Unite

Getting your Trinity Audio player ready...

Într-un eveniment ce promite să atragă atenția colecționarilor și fanilor muzicii rock din întreaga lume, chitarele care au aparținut unor muzicieni legendari precum Eric Clapton și Kurt Cobain vor fi scoase la vânzare în Statele Unite. Aceste instrumente muzicale nu sunt doar simple obiecte, ci părți ale istoriei muzicii rock, având în vedere contribuția semnificativă a celor doi artiști la evoluția acestui gen muzical.

Eric Clapton, cunoscut pentru abilitățile sale excepționale la chitară și pentru hituri precum „Tears in Heaven” și „Layla”, a avut o carieră muzicală impresionantă, influențând generații întregi de chitariști. Pe de altă parte, Kurt Cobain, liderul trupei Nirvana, a devenit un simbol al muzicii grunge din anii ’90, având un impact profund asupra culturii rock.

Chitarele care au aparținut acestor muzicieni nu sunt doar instrumente, ci și mărturii ale momentelor iconice din carierele lor. Astfel, licitația promite să fie nu doar un eveniment comercial, ci și unul nostalgic pentru mulți dintre fanii acestor artiști.

Deși detaliile legate de prețul de pornire al licitației sau data exactă a evenimentului nu au fost încă dezvăluite, se așteaptă ca aceste chitare să fie vândute pentru sume considerabile, având în vedere valoarea lor istorică și sentimentală.

Evenimentul reprezintă o ocazie rară pentru pasionații de muzică și colecționari să obțină obiecte de colecție care au aparținut unor adevărate legende ale genului rock, consolidând astfel legătura dintre trecutul muzical și prezent.