Colinde, muzică simfonică şi jazz la Sala Radio

Sala Radio va găzdui în această săptămână diverse concerte aflate sub semnul apropierii sărbătorilor de iarnă. Seria de evenimente va debuta mâine seară, de la ora 19.00, cu un concert de colinde susținut de Corul Academic Radio, dirijat de Ciprian Ţuțu.

Nu vor lipsi nici cele două concerte simfonice ale săptămânii, desfăşurate după cum urmează: miercuri, 17 decembrie, Orchestra de Cameră Radio, sub bagheta lui Ferenc Gabor, va susține un concert al căror solişti sunt violonceliştii Marin Cazacu şi Răzvan Suma, care vor interpreta Concertul în sol minor pentru două violoncele şi orchestră de Antonio Vivaldi şi Concertul în do major pentru două violoncele şi orchestră de Georg Friedrich Händel. Programul serii va fi completat de lucrările Trei piese pentru orchestră de coarde de Constantin Silvestri şi Simfonia nr. 1 in do major, op. 21 de Ludwig van Beethoven.

Acestui eveniment, îi va urma, în data de 20 decembrie, concertul pe care Orchestra Națională Radio, dirijată de David Crescenzi, îl dedică împlinirii a 30 de ani de la Revoluția din 1989. În programul acestuia este anunțată lucrarea Messa da Requiem de Giuseppe Verdi. Soliştii serii vor fi soprana Teodora Gheorghiu, mezzosoprana Maria Miron, tenorul Ovidiu Purcel şi basul Marius Boloş, alături de care se va afla şi Corul Academic Radio, pregătit de Ciprian Ţuțu.

Cele două concerte, transmise în direct de Radio România Muzical, vor încadra evenimentul din seara de joi, 19 decembrie, ce va putea fi ascultat, de asemenea, în direct la postul nostru de radio. Este vorba despre concertul „Winter Wonderband”, în care Berti Barbera va fi solistul Big-Bandului Radio, dirijat de Ionel Tudor.

Periplul sonor se va încheia sâmbătă, 21 decembrie, cu un concert de colinde dedicat celor mici de Orchestra de Cameră Radio, dirijată de Constantin Grigore şi de Corul de Copii Radio, coordonat de Răzvan Rădos. Evenimentul, cu intrare liberă, se va desfăşura începând cu ora 11.00.