Concert aniversar de muzică sacră la Catedrala Sf. Iosif

Arhidieceza Romano-Catolică de București aniversează luni consacrarea Catedralei Sf. Iosif, cu această ocazie organizând un concert de muzică sacră cu cor, soliști, cvartet și orgă.

Catedrala Sf. Iosif a fost construită între anii 1873-1883 după planurile arhitectului vienez Friedrich von Schmidt, în stil romanic combinat cu elemente gotice, și a fost consacrată la 15 februarie 1884 de călugărul passionist Ignatius Paoli, primul arhiepiscop al Arhidiecezei Romano-Catolice de București. La 23 iunie 1955, prin Hotărârea nr. 1.160 a Consiliului de miniștri al Republicii Populare Române, Catedrala romano-catolică Sf. Iosif — monument de arhitectură — a fost declarată monument de cultură și înscrisă astfel în patrimoniul național al României.

În cadrul concertului aniversar de luni vor fi interpretate lucrări de G.B. Pergolesi, A. Vivaldi, D. Zipoli, J.S. Bach, J. Haydn, Gh. Cucu, G. Rossini si L. Boellman în interpretarea Cvartetului de BAROCkeri (Universitatea Națională de Muzică din București) și a Cappella Musica Sacra (Catedrala Sf. Iosif).