Concert caritabil la Ateneu, în beneficiul lui Vintilă Mihăilescu

Concert caritabil la Ateneu, în beneficiul lui Vintilă Mihăilescu

Luni, 15 iulie 2019, de la ora 19.00, va avea loc, la Ateneul Român, un concert caritabil în beneficiul cunoscutului antropolog, profesor și om de cultură Vintilă Mihăilescu. Artiştii, admiratorii și studenții săi invită publicul la concert, pentru a aduna fondurile necesare operației și tratamentului care sporesc șansele de supraviețuire ale marelui intelectual amintit.

Vintilă Mihăilescu a fost diagnosticat în septembrie 2018 cu leucemie acută mieloblastică, un tip de cancer agresiv al sângelui. Transplantul este singura șansă de supraviețuire și se poate face în Franța. Costurile pe care le presupun internarea, tratamentul și transplantul sunt de minimum 250.000 Euro.

Vintilă Mihăilescu este unul dintre cei mai iubiți și respectați profesori și autori din țara noastră, care a pregătit cu multă răbdare și dăruire numeroase generații de sociologi și antropologi, a susținut conferințe, a publicat cărți valoroase și a scris sute de articole pe teme actuale ale societății românești, oferind o analiză lucidă și necesară a realităților locale în context european.

Concertul de la Ateneul Român va aduce în fața publicului muzicieni apreciaţi, precum dirijorul Tiberiu Soare, pianistul Horia Mihail, violonistul Gabriel Croitoru, soprana Oana Andra și tenorul George Vîrban. Artiştii vor interpreta creații din repertoriul clasic universal.