Concert de Jazz Nicolas Simion Group

Vineri, 20 iulie 2018, de la ora 20.00, Nicolas Simion Group va susține un concert la Sediul Institutului Cultural Român Budapesta (1146, Strada Izsó, nr. 5).

Concertul este organizat de ICR Budapesta. Saxofonist de jazz, compozitor si producator, Nicolas Simion este un muzician complex, cu peste 20 de discuri înregistrate si distribuite în Europa, dar si în SUA. Stabilit în Germania de peste doua decenii, muzicianul a colaborat cu nume importante pe scena internațională de jazz precum Mal Waldron, Tomasz Stanko, Jim Pepper, Lee Konitz, Archie Sheep.

Proiectul “Romanian Impressions” este un omagiu adus locurilor natale, oamenilor, folclorului atât de variat și autentic din România. Prin compozițiile inspirate din folclor și prin piesele unor clasici ai jazzului românesc precum Johnny Raducanu, Jancy Körössy sau Richard Oschanitzky, Nicolas Simion, împreuna cu invitații săi reușește să îmbine remarcabil sugestii folclorice cu elemente tradiționale ale jazz-ului românesc și ale muzicii contemporane, creând o punte de legătură între acestea. Parte din piesele de pe albumul “Romanian Impressions” pot fi ascultate pe 20 iulie în cadrul concertului susținut la ICR Budapesta.

Nicolas Simion Group

Piotr Wojtasik – trompeta (Polonia)

Nicolas Simion – saxofon (România)

Mike Roelofs – pian (Olanda)

Martin Schulte – chitara (Germania)

Michal Baranski – contrabas (Polonia)

Silvio Morger – baterie (Germania)